Caloriearme maaltijdrecepten

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden.

Vispakketje met prei

Bereiding:

• Verwarm de oven voor op 200 °C.

• Wrijf de tilapiafilet in met rozemarijn en peper.

• Snijd de prei in 1 cm brede schuine stukken.

• Verhit de olie in een wok en roerbak de prei 3 min. Breng op smaak met peper.

• Verdeel de prei over een stuk bakpapier en leg de vis op de prei.

• Vouw het bakpapier tot een pakketje en leg op de bakplaat.

• Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de vispakketjes in 20 minuten gaar.
1 persoon – 215 kcal

 

Ingrediënten:

• 100 gram tilapiafilet

• 200 gram prei, afgespoeld

• 1 eetlepel olijfolie

• 1 eetlepel rozemarijn

• Peper

 

Gegrilde kalkoenfilet met broccoli

Bereiding:

• Bestrooi de kalkoenfilets met marjolein en peper en bestrijk ze dun met olie.

• Kook de broccoli in ruim kokend water 6 minuten.

• Verhit de grillpan voor, leg de gemarineerde kalkoenfilet erin en rooster aan beide kanten bruin en gaar in 3-4 minuten per kant.
1 persoon – 240 kcal

 

Ingrediënten:

• 125 gram kalkoenfilet

• 200 gram broccoli, in roosjes

• 1 eetlepel olijfolie

• 1 theelepel marjolein

• Peper

 

 

Spinaziesalade met omelet

 

Bereiding:

• Was de spinazie in ruim koud water en laat in een vergiet goed uitlekken.

• Voeg de komkommer, spinazie en bieslook samen.

• Verhit de olijfolie in een koekenpan.

• Schenk het geklopte ei in de pan en verdeel over de bodem. Bak de omelet tot hij net gestold is.

• Breng de omelet op smaak met peper.

• Snijd de omelet in dunne reepjes en leg op de salade.

 

1 persoon – 195 kcal

 

Ingrediënten:

• 100 gram spinazie

• 100 gram komkommer, kleingesneden

• Ei, geklopt

• 1 eetlepel olijfolie

• 1 eetlepel bieslook

• Peper

 

Gegrilde tonijn met bloemkool en broccoli

Bereiding:

• Verwarm de gril. Bestrijk de tonijn met de olie en bestrooi met peper en koriander.

• Gril de vis 3-5 minuten.

• Doe de bloemkool en broccoli in een magnetronbestendige kom in een laagje water en stoom ze afgedekt in 2 minuten gaar in de magnetron (600 watt).

• Giet het water af, bestrooi eventueel met wat peper.

 

1 persoon – 260 kcal

 

Ingrediënten:

• 125 gram tonijn

• 125 gram bloemkool

• 125 gram broccoli

• 1 eetlepel olijfolie

• 1 theelepel koriander

• Peper

 

Kabeljauw uit oven

Bereiding:

• Verwarm de oven voor op 200 ¢ªC.

• Leg de kabeljauw op een stuk aluminiumfolie.

• Kruid de kabeljauw met tijm en peper.

• Leg hierop de gemengde groenten.

• Bestrooi het met bieslook en peper.

• Vouw het aluminiumfolie als een pakketje dicht en laat het 30 minuten in de oven gaar worden.

 

1 persoon – 205 kcal

 

Ingrediënten:

120 gram kabeljauw

50 gram courgette blokjes

50 gram champignons gehalveerd

50 gram tomaat gehalveerd

50 gram prei in ringen

Theelepel bieslook

Theelepel kerriepoeder

Peper

 

Salade met gerookte kipreepjes

Bereiding:

• Tomaten wassen en halveren.

• Komkommer wassen en kleinsnijden.

• Dille fijn knippen.

• Slamix mengen met kipreepjes, dille, tomaat, komkommer en olie.

 

1 persoon – 300 kcal

 

Ingrediënten:

100 gram gerookte kipreepjes

50 gram komkommer

10 cherrytomaatjes

1 eetlepel olijfolie

100 gram slamix

1 theelepel verse dille

Peper

 

Gestoomde koolvis met spruitjes

Bereiding:

• Spruitjes schoonmaken.

• Visfilet bestrooien met peper, laurier en tijm.

• Spruitjes in een laagje kokend water in 8 min. gaarkoken.

• Tegelijkertijd boven spruitjes,in de pan een vergiet of stoommand hangen en hierin de vis leggen. Deksel op vergiet leggen en vis in 8 min gaar stomen.

• Spruitjes afgieten.

 

1 persoon – 200 kcal

 

Ingrediënten:

• 120 gram koolvisfilet

• 200 g spruitjes

• 1/2 theelepel tijm

• Peper

• Theelepel laurier

 

Kip met bleekselderij

Bereiding:

• Snijd de bleekselderij in stukjes van 3 cm.

• Breng ruim water aan de kook en kook de bleekselderij 3 min. Laat uitlekken.

• Dep de kipfilet droog met keukenpapier.

• Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de kipfilet goudbruin in 5 min.

• Voeg de champignons toe en roerbak tot ze vocht loslaten.

• Roer de bleekselderij en paprikapoeder erdoor.

 

1 persoon – 240 kcal

 

Ingrediënten:

• 120 gram kipfilet, in blokjes

• 150 gram bleekselderij

• 50 gram champignons

• 1 eetlepel olijfolie

• 1 eetlepel paprikapoeder

• Peper

 

Zeewolf met andijvie

Bereiding:

• Verhit de olie in een wok en roerbak de zeewolf circa 5 minuten.

• Voeg na 3 minuten de andijvie toe en bak deze nog 2 minuten.

• Voeg de tijm toe.

 

1 persoon – 220 kcal

 

Ingrediënten:

• 100 gram zeewolf

• 200 gram andijvie

• 1 eetlepel olijfolie

• 1 theelepel tijm

 

Gegrilde tong met spinazie

Bereiding:

• Verdeel de olijfolie over de vis en bestrooi deze met peper en rozemarijn.

• Rooster de vis circa 15 minuten in een voorverwarmde hete grillpan; keer regelmatig om.

• Kook de spinazie 3-4 minuten.

 

1 persoon – 230 kcal

 

Ingrediënten:

• 100 gram tongfilet

• 1 eetlepel olijfolie

• 200 gr spinazie

• 1 theelepel rozemarijn

• Peper

 

Forel en groenten uit de oven

Bereiding:

• Verwarm de oven voor op 200 °C.

• Hak de peterselie fijn.

• Meng de peterselie m et olie en peper.

• Vul de buikholte van de forellen met de tomaat, peterseliemengsel en champignons en leg ze in een ingevette ovenschaal.

• Strooi peper over de forel.

• Verdeel de courgette er overheen.

• Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de forel in ongeveer 15 minuten knapperig bruin en gaar.

 

1 persoon – 210 kcal

 

Ingrediënten:

• 1 schoongemaakte forel

• 70 gram kerstomaatjes

• 70 gram champignons, in plakjes

• 60 gram courgette, in blokjes

• 1 eetlepels fijngehakte peterselie

• Peper

• 1 eetlepel olijfolie

 

Tilapia met tomaat en courgette

Bereiding:

• Snijd de vis in blokjes en marineer deze met ½ eetlepel olie, peper, ½ theelepel knoflookpoeder, tijm en dille.

• Snijd de tomaten en de prei in blokjes

• Wok in ½ eetlepel olie de vis in ca. 7 minuten gaar

• Voeg de tomaten, prei, ½ theelepel knoflookpoeder en peper toe

 

1 persoon – 230 kcal

 

Ingrediënten:

• 100 gram tilapia filet

• 2 tomaten

• 100 gram courgette

• Peper

• 1 theelepel tijm

• 1 theelepel dille

• 1 theelepel knoflookpoeder

• 1 eetlepel olijfolie

 

Kipfilet met spitskool

Bereiding:

• Verwarm de olie in de pan en bak de kipfilet goudbruin.

• Voeg de spitskool toe en sluit de pan.

• Schenk er eventueel een scheutje water bij en verwarm dit gedurende ca. 50 minuten.

• Maak het af met marjolein, paprikapoeder en peper.

 

1 persoon – 180 kcal

 

Ingrediënten:

• 100 gram kipfilet

• 1 el. olijfolie

• 200 gram gesnipperde spitskool

• 1 theelepel marjolein

• 1 theelepel paprikapoeder

• Peper

 

Gerookte kip met andijvie

Bereiding:

• Roerbak de andijvie en champignonplakjes ruim 5 minuten in de olie.

• Maak 1 theelepel bouillon aan met 250 ml heet water

• Voeg de kipreepjes, 4 eetlepels van de bouillon en de kruiden toe.

• Roerbak nog even (± 5 minuten) door.

 

1 persoon – 230 kcal

 

Ingrediënten:

• 1 eetlepel olijfolie

• 200 gram gesneden andijvie

• 125 gram gerookte kipreepjes

• 1 theelepel bouillon

• 250 ml heet water

• 3 champignons, in dunne plakjes

• Peper

• Kerrie